Vägen till LA

Fikamys och shopping!

Publicerad 2012-05-31 21:00:19 i Allmänt,

Åkte ner till stan för att möte upp Sandra & Linn, fika på Espressohouse. Därefter skulle de sola en stund och sedan shoppade vi lite under City Torsdagen då det är massa rabatter i affärerna i stan! Visar imorgon vad jag köpt :3


Smarta saker från Koalaplan!

Publicerad 2012-05-31 13:45:16 i Shopping/sponsring,

Idag låg ett stort paket med massa produkter från Koalaplan i min brevlåda.
De är med och sponsrar bloggeventet och jag & Emelie ska dela lite på dessa saker.
Jag tänkte att det kanske blir roligare om ni får se sakerna i separata inlägg, där man visar vad de används till! Så ni kommer få se ett par inlägg framöver där jag provar/använder sakerna :D
Något som är så himla coolt med dessa saker är att de är handgjorda och på så sätt unika!

Size Hero

Publicerad 2012-05-31 11:25:00 i Tankar,

Nu tänkte jag skriva om något viktigt, nämligen mediernas skönhetsidel och vad de gör för påverkan på speciellt unga tjejer. Jag är inte size zero, och kommer aldrig att bli det heller, jag har uppenbarligen inte tillräckligt med ork för att bry mig om vad andra tycker! Visst har jag dagar, då jag är så missnöjd med mig själv som man kan bli, men den där känslan av att vara nöjd med sig själv kommer kvickt tillbaka igen!

Hur ofta brukar du kolla igenom tidningar, se på reklamer eller bara önska att du hade den där kroppen som den snygga bloggaren har. Ja, vi bloggare påverkar också många unga, framförallt tjejer otroligt mycket även om vi inte tänker på det. För oftast är de ju de snygga, smala som får många besökare, som får mycket uppmärksamhet just för att de bli snygga på bild. Kolla på Kissie bara, superskinny med jättestora bröst, är det så vi ska se ut idag? Sedan finns de ju de personer som bara är allmänt snygga, vackra, ja you name it. Fanny Lyckman är för mig en stor inspirationskälla.

Något jag måste hylla är Nya Vecko Revyn, många av er vet säkert redan detta, många inte. Men Vecko Revyn har tänkt om till skillnad från andra redaktörer och har börjat göra modellerna i tidningen fetare. Alltså istället för att retuschera dem smalare, har de retuscherat dem tjockare! Om bara alla andra kunde följa det, göra samma sak, så skulle modebranchen kanske se helt annorlunda ut. Men tyvärr så är modellerna bara ett verktyg för designerna, plagget ska se så bra ut som möjligt när de visas upp och detta görs tydligen bäst på en supersmal modell.

Många utav er kommer se det här på olika sätt, jag säger inte att det är finare att vara större, eller mindre.
Jag har vänner som har haft problem på båda hållen, både med att gå upp och ner i vikt.
Jag säger inte att det ena är finare än det andra, men i modevärlden så har "skinny" alltid varit idealet och fått så många unga tjejer att svälta sig själva. Detta är ett stort steg att motverka vad man anser vara rätt i modevärlden.
VR retucherar INTE sina egna modeller utan bara bilder från te.x. catwalks och modevisningar!


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela